Ajankohtaista

Tilaa KeyCon uutiskirje! Saat tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista.

Ilmestyneet uutiskirjeet löydät täältä >>

21.11.2018

Vihreä ovi ketjulla ja riippulukolla kiinni KeyCon kuvituskuvaTurvallisuusalan luvanvaraisuus selkeästi palvelun ostajien tietoisuuteen

Turvaurakoinnin luvanvaraisuus ja siirtymäkauden päättyminen vuoden vaihteessa puhuttaa alan yrityksissä.

Kiinteistöliitto muistutti uutiskirjeessään 19.11.18, että lukitukset ja muut turvasuojaustehtävät tulee hankkia vain luvan saaneilta yrityksiltä. Katso uutinen sekä YouTube video.

Aiheesta muistuttelee myös alan järjestöt kuten Suomen Turvaurakoitsijaliitto Ry 21.11. 18 ilmestyneessä tiedotteessaan, sekä Turva alan yrittäjät Ry julkaisemassaan  Turvaa oikein oppaassa.

Avainhaltija pohdiskelee Blogissaan Miksi kiinteistöpalvelualan toimijat ovat ryhtyneet rekrytoimaan erityisesti turvallisuusosaajia?

Aiheesta käydään myös aktivoitunutta keskustelua sosiaalisessa mediassa sekä turvallisuusalan palveluja ostavien, että sitä hankkivien keskuudessa. #turvaurakointi #avainhallinta

Varmista että asiasta on oikeaa tietoa sinun henkilöstöllä ja palveluntuottajilla.  KeyCon koulutus- ja konsultointipalvelut.

 

9.10.18

Finnish Security Awards 2018

FSA_logo_2018Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti jakoi neljännen kerran Finnish Security Awards -turvallisuuspalkintonsa yhteistyössä lähes 30 yhdistys-, oppilaitos- ja yrityskumppanninsa kanssa yhdessätoista eri palkintosarjassa. Palkintojen saajat lehti julkisti järjestämässään suuressa palkintojuhlassa keskiviikkona 10.10. Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla.

KeyCon Mirva Viljakainen oli ehdokkaana Vuoden 2018 turvallisuuskonsultti FSA finaalissa.   Vuoden turvallisuuskonsultti -palkintosarjan kolme finalistia esittelyssä täällä >>

Vuoden turvallisuuskonsultti -palkinnon voitti Niko Ryhänen. Onnittelut Nikolle! 

Finnish Security Awards tunnelmia ja kaikki palkitut löydät täältä >>

 

27.8.18 Kiinteistöliitto

Lakiuudistus turvaurakoinnin luvanvaraisuudesta herättää kysymyksiä ja keskustelua taloyhtiöissä.

Aiheeseen otti kantaa myös Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Kaisu Terkki lakipähkinä- blogissa. Kaisu muistuttaa että Taloyhtiöiden tulee varmistaa, että yhtiön vastuulla olevat turvasuojaustehtävät tehdään lain edellyttämällä tavalla.

Lue koko kirjoitus >>

 

Yle 25.7.18

Ylen toimittaja testasi tärkeiden yritysten ja laitosten tilaturvallisuutta: Lähes kaikilla puutteita kulunvalvonnassa

Jokainen turvallisuuspoikkeama on vakava asia, kommentoi yksi valtion viraston edustajista. Ylen testihenkilö pääsi sisään lähes kaikkien testattujen virastojen ja yritysten ovista. kts. koko uutinen >> 

Uutinen kertoo karun totuuden mikä tilanne  on monessa kohteessa. KeyConille asia on valitettavan tuttu myös avainhallinnan osalta.  Avainhaltijan blogissa on tarinaa millaisia tapauksia avainhallinnan auditoinnissa on tullut vastaan. Erittäin vahvankin avaimen saa kunhan vain on tarpeeksi vakuuttava ja jos kuittausta kysytään, ei haittaa vaikka kirjoittaisit siihen Milla Magia tai Matti Nykänen. Lue lisää >>

 5.7.18

KeyConille turvallisuusalan elinkeinolupa

Poliisihallitus on 5.7.2018 päätöksellä myöntänyt KeyCon JVM-Projektit Oy:lle elinkeinoluvan turvaurakointiin.  Yrityksen vastaava hoitaja on Mirva Viljakainen.

Lisätietoa turvallisuusalan elinkeinoluvasta ja lakiuudistuksesta joka koskee kaikkia jotka tilaavat tai tuottavat turvallisuusalan luvanvaraisia työtehtäviä. >>

 

19.6.18

Kesälukemista kiinteistöalan ammattilaisille, suosittelemme!

Kiinteistöalan ammattilaisen kesälukemista

19.6.18

Digiajan kriittinen avainten hallinta

Turvallisuus & Riskienhallinta lehdessä 3/2018 asiaa avainturvallisuudesta. 

Turvallisuus ja riskienhallinta lehti kansi_3_2018

Nykyään avaimina toimivat puhelimet, elektroniset avaimet, tagit, biometriset tunnisteet ja erilaiset kulkukortit. Samalla avaustiedot kulkevat lähes aina tietoverkkoja pitkin – entistä useammin myös pilvipalveluissa.

KeyCon Mirva Viljakainen kuvaaja Johanna Levomäki
KeyCon Mirva Viljakainen

 

 

 

 

Avaintenhallinta onkin kriittisen tärkeää hallita, mutta usein se on täysin retuperällä. Avainturvallisuusasiantuntija Mirva Viljakainen Key Conista kertoo ongelmien syyt, sekä mitä ja miten asia pitäisi kiireesti  hoitaa.
Lue koko artikkeli >>

Tilaa KeyCon uutiskirje!