KeyCon mediassa

Asuntoradiossa asiaa avainturvallisuudesta

Perjantaina 12.4.2019 Lähiradion Asuntoradio- ohjelmassa keskusteltiin avainturvallisuudesta Timo-Jussi Kyyrön johdolla. Mukana kiinteistöliiton vanhempi lakimies Kaisu Terkki ja KeyConin turvallisuusasiantuntija Mirva Viljakainen.
Ohjelman tallenne löytyy täältä >>
Asuntoradiossa avainturvalisuudesta.jpg

Nyt turvallisuuspalveluiden tilaajat vaativat aiempaa enemmän

Palveluhankinnoissa tarpeet muuttuvat, ja ostajat eli tilaajat miettivät aiempaa tarkemmin kilpailutuksia, laatukriteereitä, ja kuka palvelua heille tarjoaa ja millaisilla kriteereillä. Tilaajat hankkivat entistä useammin myös kokonaisratkaisuja, joiden mukana ostetaan it-hankkeita, tietoturvallisuutta ja järjestelmien ylläpitoa.Turvallisuus & Riskienhallinta 1_2019 haastateltavat

KeyCon Mirva Viljakainen koosti Turvallisuus & Riskienhallinta-lehdelle jutun, jossa kysyimme kolmelta ammattitilaajalta, VAV-konsernin kehittämispäälliköltä Hanna Pölkiltä,  Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) kiinteistöpäälliköltä Jaana Rapolta ja Jyväskylän Energian hankintapäälliköltä Tuija Lehtonotkolta, millaisia asioita he kilpailutuksissa arvostavat ja mitä he palveluntuottajilta vaativat.
Lue koko artikkeli Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti 1/2019

Lukot ovat kunnossa, missä avaimet?

Suo­men Kiin­teis­tö­leh­ti 10/2018

Kiinteistölehti joulukuu 2018 kansiKiinteistölehden turvallisuuden erikoisnumerossa 10/2018 asiaa turvallisuusasioista taloyhtiöissä. Lehti luo katsauksen mm. uusiin älykkäisiin lukkoihin ja aiheeseen littyvään uuteen lainsäädäntöön, sekä taustoittaa isännöitsijän tehtäviä turvallisuuden osalta.

 

Turvallisuusammattilaiset lisääntyvät nyt monella toimialalla

Turvallisuus & Riskienhallinta -näköislehti

Turvallisuus ja riskienhallinta 6_18 kansiKiinteistöpalvelualan, ict-alan, isännöintialan, rakennusalan, siivousalan ja jopa kirjanpitoalan yritykset ovat ryhtyneet kiireesti palkkaamaan turvallisuusammattilaisia ja varsinkin vastaavia hoitajia. Tilanteeseen on johtanut 1.1.2019 voimaan astuva lakimuutos (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista), joka velvoittaa tiettyjä turvallisuustehtäviä tarjoavia yrityksiä hankkimaan muun muassa turvallisuusalan elinkeinoluvan. KeyConin asiantuntija Mirva Viljakainen on seurannut tilannetta ja kertoo, mistä on kyse.

Lue lehden numero 6/2018 (vaatii sisäänkirjautumisen) >>

 

Lukitus uusiksi vai sittenkin putkiremontti ensin?

Avainhaltija havainnoi Kiinteistölehden blogissa 23.8.2018

Erityisesti asuinkiinteistöjen remonteista puhuttaessa kuulen usein suosituksen: ”Uusikaa ensin putket ja sen jälkeen vasta lukitus”. Mietin mihin tämä ohje oikein perustuu?

Lue koko juttu >>

 

Missä avainturvallisuus? Kulunvalvonta petti monissa yrityksissä ja laitoksissa

26.7.2018 Kiinteistölehden verkkouutiset

Avainturvallisuus nousee nyt kunnolla keskusteluun

“On hyvä, että tämä asia nousee nyt kunnolla keskusteluun, koska valitettavan monessa tapauksessa näitä palveluja ostettaessa ostetaan näennäisturvallisuutta”, toteaa avainturvallisuuden konsultointipalveluja tarjoavan KeyConin Mirva Viljakainen.

Keskustelu herättelee hänen mielestään sekä palvelujen tuottajia kuin myös niiden ostajia. “Jos halutaan mahdollisimman halvalla henkilö istumaan aulaan, niin sitä myös saadaan”, hän lisää.

Lue koko juttu >>

 

Digiajan kriittinen avainten hallinta

21.6.18 Turvallisuus & Riskienhallinta 3/2018

Turvallisuus ja riskienhallinta lehti kansi_3_2018

Nykyään avaimina toimivat puhelimet, elektroniset avaimet, tagit, biometriset tunnisteet ja erilaiset kulkukortit. Samalla avaustiedot kulkevat lähes aina tietoverkkoja pitkin – entistä useammin myös pilvipalveluissa.

Avaintenhallinta onkin kriittisen tärkeää hallita, mutta usein se on täysin retuperällä. Avainturvallisuusasiantuntija Mirva Viljakainen KeyConista kertoo ongelmien syyt, sekä mitä ja miten asia pitäisi kiireesti hoitaa.

Lue koko artikkeli >>

 

 

Isännöinnin käsikirja 2018

20.6.2018 Kiinteistöalan Kustannus

Isännöinnin käsikirja 2018 on helppolukuinen ja kattava isännöintialan perusteos ja oppikirja. Se sisältää yksissä kansissa kaikki isännöintityössä tarvittavat tiedot. Kirja on täysin ajantasaistettu ja uudistettu. Toimittanut Maria Kangasluoma.
KeyConin Mirva Viljakainen on yksi monista kirjan kirjoittajista.

Tuotekuva

Tilaa kirja täältä >>

 

Kenellä on avaimet yritykseesi?

8.5.18 Radio Business FM, haastattelijana Juha Kakkuri

Avainturvallisuus on monessa firmassa ja taloyhtiössä retuperällä. Kulkulupia saattaa olla jo edesmenneillä henkilöillä sekä ihmisillä, joiden nimi on ”Kesätyöntekijä 1”. Millaisia puutteita avainhallinnassa tyypillisesti ja on ja kuinka avainturvallisuutta saadaan parannettua?

Radio Business FM:n aiheesta jututettavana avainturvallisuusasiantuntija Mirva Viljakainen KeyConista, joka kertoo myös, miten itse alalle päätyi.

Business FM

Kuuntele podcast Soundcloudissa >>

 

Taloyhtiön kannattaa panostaa laadukkaaseen avainhallintaan

19.9.2017 Kiinteistölehti
Teksti ja kuvat: Hanna Ovaskainen

Kiinteistölehti Kuva; Hanna Ovaskainen
Kiinteistölehti Kuva; Hanna Ovaskainen

Asiantuntevalla avainhallinnalla varmistetaan lukitusjärjestelmäinvestoinnin pitkäkestoisuus. Jos tämä unohtuu, menee kalliskin investointi hukkaan.

Lue koko juttu >>